Žemės ūkio rūmų seminaras „Augalininkystės produktų konkurencingumo didinimas. Trumposios maisto teikimo grandinės. Maisto kokybė ir jai keliami reikalavimai.“

2024 01 31


LR Žemės ūkio rūmų lektoriai pasidalino šiuo metu aktualiomis temomis kaip „Augalininkystės produktų konkurencingumo didinimas. Trumposios maisto teikimo grandinės. Maisto kokybė ir jai keliami reikalavimai.“ Pristatyta strategija „Nuo ūkio iki stalo“ – vieną iš pagrindinių veiksmų pagal Europos žaliąjį kursą. Strategijoje primenama, kad apsirūpinimo maistu saugumas ir maisto sauga yra prioritetai, o pagrindiniai joje išsikelti tikslai yra: užtikrinti pakankamai įperkamo ir maistingo maisto pagal planetos galimybes, perpus sumažinti pesticidų bei trąšų naudojimą ir antimikrobinių medžiagų pardavimą, padidinti ekologiniam ūkininkavimui skirtos žemės dalį, skatinti tvaresnį maisto vartojimą ir sveiką mitybą, mažinti maisto nuostolius ir švaistymą, kovoti su sukčiavimu maisto tiekimo grandinėje, didinti gyvūnų gerovę. Taip pat buvo pasidalinta informacija apie kooperacijos galimybes, privalumus ir skirtumus ne tik Lietuvoje, bet ir Belgijoje, Ispanijoje.