LR Žemės ūkio rūmų lektoriai pasidalino šiuo metu aktualiomis temomis kaip „Augalininkystės produktų konkurencingumo didinimas. Trumposios maisto teikimo grandinės. Maisto kokybė ir jai keliami reikalavimai.“ Pristatyta strategija „Nuo ūkio iki stalo“ – vieną iš pagrindinių veiksmų pagal Europos žaliąjį kursą. Strategijoje primenama, kad apsirūpinimo maistu saugumas ir maisto sauga yra prioritetai, o pagrindiniai joje išsikelti tikslai yra: užtikrinti pakankamai įperkamo ir maistingo maisto pagal planetos galimybes, perpus sumažinti pesticidų bei trąšų naudojimą ir antimikrobinių medžiagų pardavimą, padidinti ekologiniam ūkininkavimui skirtos žemės dalį, skatinti tvaresnį maisto vartojimą ir sveiką mitybą, mažinti maisto nuostolius ir švaistymą, kovoti su sukčiavimu maisto tiekimo grandinėje, didinti gyvūnų gerovę. Taip pat buvo pasidalinta informacija apie kooperacijos galimybes, privalumus ir skirtumus ne tik Lietuvoje, bet ir Belgijoje, Ispanijoje.
Mūsų svetainė naudoja slapukus (angl. cookies). Šie slapukai naudojami statistikos ir rinkodaros tikslais.
Jei Jūs sutinkate, kad šiems tikslams būtų naudojami slapukai, spauskite „Sutinku“ ir toliau naudokitės svetaine.
Kad veiktų užklausos forma, naudojame sistemą „Google ReCaptcha“, kuri padeda atskirti jus nuo interneto robotų, kurie siunčia brukalus (angl. spam) ir panašaus tipo informaciją.
Taigi, kad šios užklausos forma užtikrintai veiktų, jūs turite pažymėti „Sutinku su našumo slapukais“.
Jūs galite pasirinkti, kuriuos slapukus leidžiate naudoti.
Plačiau apie slapukų ir privatumo politiką.
Pasirinkimas | Paaiškinimas |
---|---|