Virtuvės šefų meistrystė. Rudens prezentacijoje: Žinių ir patirčių pasidalijimas
Obuolių putėsiais su baltojo šokolado ir pistacijų glazūra, su obuolių įdaru, patiektų su lazdynų trupiniais, karamelizuotomis slyvomis bei bruknėmis kvepėjo Restoranų ir viešojo maitinimo mokymo skyriaus metodinės grupės narių susirinkimas. O kur dar Yunnan žaliosios arbatos su Moringa kvapas... Ar žinojote, kad Moringos medis turi net 90 maistinių medžiagų, o eteriniai aliejai naudojami kosmetikos pramonėje?
Šio skanėsto gaminimo paslapčių virėjo profesijos mokytojos Jurgita Lokcikaitė ir Žydrūnė Skilandienė išmoko dalyvaudamos Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotoje prezentacijoje „Virtuvės šefų meistrystė. Rudens prezentacija.“, o grįžusios naujienomis pasidalino su kolegomis, o pamokų metu dalinsis su mokiniais.
Metodinės grupės susirinkimo – prezentacijos metu mokytojos Jurgita ir Žydrūnė pasidalino Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotoje prezentacijoje išgirstomis rinkos aktualijomis ir naujienomis, pasisemtomis kūrybinėmis idėjomis, meistriškumu, gautais tvaraus vartojimo pavyzdžiais, patarimais apie sezoniškų produktų naudojimą, pajaustu pasaulio virtuvių interpretacijų žavesiu, pasidžiaugė gastronominėmis patirtimis. Profesijos mokytojos kolegoms taip pristatė su maitinimu ir svetingumu susijusio verslo sektoriaus HORECA įmonių atstovų pristatytus produktus, kurie buvo pristatyti Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotoje prezentacijoje „Virtuvės šefų meistrystė. Rudens prezentacija.“
UAB „Jokado projektai“, profesionalios aprangos virėjams tiekėjas, pristatė naujieną – modernios aprangos stiliaus prijuostę su odos elementais ir grafiniais kūriniais. UAB „Manjana“, prekiaujanti švaros ir higienos produktais profesionalams, siūlė išbandyti bekvapį rankų kremą, tinkantį dažnai plaunamoms ir dezinfekuojamoms rankoms, kas ypač aktualu įvairių profesijų atstovams.
UAB „Minordija“, Lietuvoje pirmaujanti konditerinių žaliavų, maisto priedų, gamybos įrankių, popierinių pakuočių tiekėja, dalijosi idėjomis, naujienomis ir patirtimi. Didžiausią profesijos mokytojoms įspūdį paliko Bunroll, jų universalumas. Darbo kokybei pagerinti naudojamos silikoninės formos.
Unilever Food Solutions pasiūlė išbandyti didžiausią intrigą – mėsos alternatyvą ir įvairius veganiškus maisto produktus, o UAB „Mantinga“ pasiūlė išbandyti sveikatai palankesnę duoną, kurios sudėtyje naudojama miltų bei sėklų įvairovė, nepaliko abejingų vieno kąsnio paruošti užšaldyti sumuštinių rinkiniai, kuriuose dalyviai įžvelgė daug privalumų.
Santa Maria pristatė naujieną – kukurūzų ir lęšių užkandžius, prieskonių mišinius padažų gaminimui. Metodinės grupės nariai turėjo galimybę ne tik klausytis informacijos apie Santa Maria produkciją, bet ir ją degustavo. Profesijos mokytojai metodinės grupės susirinkimo metu išbandė Santa Maria užkandžius, derindami su mango ir fajita skonio jogurtiniais padažais, susipažino su pipirais Tellicherry, kurie šiais metais tarptautiniame konkurse gavo aukščiausią apdovanojimą. Metodinės grupės nariai turėjo galimybę sudalyvauti konkurse, pagilinti žinias apie pipirus ir laimėti prizą.
Profesijos mokytojos Jurgita ir Žydrūnė taip pat pasidalijo įspūdžiais apie Biottos įmonės natūralias sultis iš daržovių ir uogų. Prezentacijos metu didelio susidomėjimo sulaukė daržovių sultys, pagamintos iš morkų, salierų, bulvių ir krienų bei pieno rūgštimi fermentuotų burokėlių sulčių.
Mokytojos Žydrūnė ir Jurgita kolegas supažindino su „Ad Infinitum" atstovo pristatytais artėjančiais GHPT pakeitimais – dėmesys bus skiriamas mėsos brandinimui ir Sous-vide technologijai. Mokytojos papasakojo apie dar vieną naujieną - el. GHPT versiją su mobiliąja programėle.
Renginio metu buvo pristatytas „Gastro Tips" edukacinis video projektas, kuriame virtuvės šefai dalijasi naudingais patarimais, receptų idėjomis.
Lietuvos vyriausiųjų virėjų ir konditerių asociacijos organizuotoje prezentacijoje mokytojos Jurgita ir Žydrūnė turėjo galimybę vertinti išskirtinį rudenišką meniu, kurį ruošė tarptautinių čempionatų dalyviai: Aldona Gečienė, viešbučio „Vilnius Grand Resort" restoranas; Honorata Lyndo, restoranas „Neringa"; Edgaras Rutkauskas, restoranas „Apvalaus stalo klubas"; Renaldas Bujokas, „Unilever Lietuva distribucija" atstovas; Edgards Jaunzems, virtuvės meistras iš Latvijos restorano „Reaton"; Živilė Majaraitė, konditerė viešbučio „Palanga Life Balance SPA Hotel" restoranas; Dovilė Valentienė mentorė, tarptautinių čempionatų prizininkė. Mokytojos analizavo patiekalus, pasidalino įžvalgomis apie tvarumą, sezoniškumą.