Konditerijos šefas iš Paryžiaus (CFA et Lycée Belliard Lycée hotelier à Paris) Pascal Leproust dalinosi prancūziškų kepinių paslaptimis su konditerijos specialybės mokiniais.
Šefo vedamų praktinių pamokų metų mokiniai gamino tradicinę prancūzišką tartaletę Bourdaloue, citrininę tartaletę su degintu morengu, kepė tradicinius prancūziškus kruasanus, pain au lait ir brioche duoneles.
Maisto ruošimo profesijos mokytojos Audronė ir Žydrūnė bei būsimi konditeriai buvo sužavėti linksmo ir nuoširdaus Pascal bendravimo pamokų metu, džiaugėsi, kad turėjo galimybę stebėti ir mokytis tikrų prancūziškų kepinių gaminimo subtilybių, kurias suteikė Panevėžio mokymo centre vykdomas programos „Erasmus+“ projektas „2022 m. profesinio mokymo specialistų ir mokinių mobilumas mokymosi tikslais“, Nr. 2022-1-LT01-KA121-VET-000067558.