Kulinarinių konkursų virtuvė: nuo kūrybiškumo iki tvarios sėkmės

2025 04 07


Profesinis tobulėjimas – neatsiejama mūsų mokytojų kasdienybės dalis.
Profesijos mokytojos Jurga Lokcikaitė ir Žydrūnė Skilandienė dalyvavo mokymuose „Kulinarinių konkursų virtuvė: nuo kūrybiškumo iki tvarios sėkmės“, vykusiuose Verslo ir svetingumo profesinės karjeros centre. Mokymus vedė ne kas kitas, o du kartus geriausiu Lietuvos šefu pripažintas Ignas Damanskas.
Šių mokymų metu mūsų mokytojos gilino žinias apie mokinių rengimą kulinariniams konkursams – nuo pasiruošimo strategijų, kūrybiško ingredientų panaudojimo iki tvarumo, kuris yra ypač svarbus. Mokytojos analizavo sėkmingų konkursų pavyzdžius, vertinimo kriterijus ir technikas, kurios padeda išsiskirti tarptautinėje arenoje.
Praktinėje dalyje šefas demonstravo, kaip gimsta konkursiniai patiekalai: moliūgų tofu su riešutų padažu ir slyvomis, skirtingų tekstūrų žuvis, kalendrų padažas, gelinė tartaletė su sviestiniu padažu, saliero ir artišokų terinas bei grybais įdaryti koldūnai.
Didelis dėmesys skirtas ir tvarumo principams: atsakingam ingredientų pasirinkimui, maisto švaistymo mažinimui, aplinką tausojantiems gamybos metodams.
Džiaugiamės, kad mūsų mokytojos nuolat ieško naujų būdų augti. Tokios patirtys – ne tik žinių bagažo papildymas, bet ir svarbus žingsnis link kokybiško ir inovatyvaus profesinio ugdymo.